Taianomaista hetkien tallentamista

Olen Niko Saarinen, 22-vuotias valokuvaaja sekä yrittäjä Kurikan Jalasjärveltä, Etelä-Pohjanmaalta. Astuin yrittäjän saappaisiin heinäkuussa 2017, jatkaen yli 40 vuotta toiminutta valokuvaamoa, Foto Alkulaa Seinäjoella, jonka entisissä tiloissa studioni sijaitsee. Päätoimisena valokuvaajana matkaa on siis kertynyt heinäkuusta 2017 lähtien, eli jo reilusti yli vuoden. Teen pääsääntöisesti muotokuvauksia ja dokumentaarisia kuvauksia yksityisasiakkaille, mutta tuotan myös kuvia yrityksille ja yhteisöille. Toimin pääosin Etelä-Pohjanmaan alueella, mutta myös muualla Suomessa.

Olen harrastanut valokuvausta jo useamman vuoden ajan - aina yläasteikäisestä asti. Alkuvuosina minua kiehtoi erityisesti luontokuvaus, jonka avulla pystyin kehittämään omia valokuvaustaitojani. Tästä olen pikkuhiljaa edennyt ihmisten kuvaamiseen, jonka kautta kuvaamaan ensimmäisiä häitä, hautajaisia sekä ylioppilaskuvia.

Kuvaamisessa on aina jotain, mistä voisi oppia uutta tai missä voisi vielä parantaa. Asenteeni onkin, että opin joka päivä jotain uutta. Oppejani lähdin toden teolla laajentamaan Tampereelle Visuaaliviestinnän Instituuttiin tammikuussa 2018, jossa nyt työn alla media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Tämän jälkeen on tarkoitus jatkaa ammattitutkinnolla.

Kuvaaminen on taianomaista, sillä saan tallentaa hetken kuviksi, joita katsellessa muistellaan tätä kyseistä hetkeä useiden kymmenien vuosienkin jälkeen. Sitä kuvaaminen minulle onkin: hetkien tallentamista.

Joten, ole rohkeasti yhteydessä ja suunnitellaan myös teidän hetkienne tallentamisesta.

 

KOULUTUS
2018 - 2019 Kuvallisen ilmaisun peruskurssi, valokuvauksen osaamisala: Visuaaliviestinnän Instituutti, Tampere
2012 - 2015 Ylioppilas, Jalasjärven lukio

TYÖKOKEMUS
2017 - nyk.
Yrittäjä ja valokuvaaja, Studio Saarinen
2011 - 2017 Myyjä, Kokkolan Halpa-Halli Oy, Jalasjärvi
2012 - 2017
Freelancer photographer, Niko Saarinen Photography

YHTEISNÄYTTELYT
03 / 2019
- Pohjanmaan Valokuvaajat ry 70-vuotisjuhlanäyttely (Gallery Ibis, Vaasa)