Olen Niko Saarinen, 21-vuotias valokuvaaja sekä yrittäjä Etelä-Pohjanmaalta. Astuin yrittäjän saappaisiin heinäkuussa 2017, jatkaen yli 40 vuotta toiminutta valokuvaamoa, Foto Alkulaa Seinäjoella.

Päätoimisena valokuvaajana matkaa on siis kertynyt nyt kuusi kuukautta. Teen pääsääntöisesti muotokuvauksia ja dokumentaarisia kuvauksia, mutta tuotan myös kuvia yrityksille ja yhteisöille.

Olen harrastanut valokuvausta jo useamman vuoden ajan - aina yläasteikäisestä asti. Alkuvuosina minua kiehtoi erityisesti luontokuvaus, jonka avulla pystyin kehittämään omia valokuvaustaitojani. Tästä olen pikkuhiljaa edennyt ihmisten kuvaamiseen, jonka kautta kuvaamaan ensimmäisiä häitä, hautajaisia sekä ylioppilaskuvia.

Kuvaamisessa on aina jotain, mistä voisi oppia uutta tai missä voisi vielä parantaa. Asenteeni onkin, että opin joka päivä jotain uutta. Oppejani lähdin toden teolla laajentamaan Tampereelle Visuaaliviestinnän Instituuttiin, jossa nyt työn alla kuvallisen ilmaisun peruskurssi. Tämän jälkeen on tarkoitus jatkaa ammattitutkinnolla.

Kuvaamisessa on aina ollut jotain taianomaista, saan tallentaa hetken kuviksi, joita katsellessa muistellaan tätä kyseistä hetkeä useiden kymmenien vuosienkin jälkeen. Sitä kuvaaminen minulle onkin: hetkien tallentamista.

Joten, ole rohkeasti yhteydessä ja suunnitellaan myös teidän hetkienne tallentamisesta.

Kuvaustyyliini ja työni jälkeen voit tutustua paremmin portfoliossani.